Disconnected / Reconnected

September – november 2020

Jonathan Wanders wil van 12 september t/m 11 november 2020 het vernieuwende en relevante kunstproject Disconnected / Reconnected realiseren in Zuid-Limburg, Nederland. Maak dit mogelijk met een donatie en ontvang een van de bijzondere tegenprestaties!

Ga naar de campagnepagina van Voordekunst en bekijk ook de mooie promotievideo!


Disconnected / Reconnected
Met het kunstproject streeft Jonathan Wanders ernaar om mensen te prikkelen en uit te dagen. Het is een oproep tot een open dialoog. Disconnected / Reconnected doet dit door de confrontatie op te zoeken met onze collectieve recente geschiedenis en laat zien hoe deze verbonden (connected) is met onze hedendaagse situatie. Op bijzondere wijze worden iconische gebeurtenissen - die een relatie hebben met de gevolgen van beide Wereldoorlogen en de daaropvolgende bevrijdingen - in een lokale setting beleefbaar en wordt een ander perspectief geboden aan een breed publiek. Het kunstproject bestaat zowel uit een installatie van 6 prikkelende en confronterende beeldborden in de openbare ruimte, als een openbaar toegankelijke debatavond.

Beelden die prikkelen en uitdagen
Bovenstaand beeld is een impressie (in ontwikkeling) van 1 van de 6 beeldborden. Elk beeld verwijst naar een iconische gebeurtenis van een conflict of schokkend moment uit onze recente geschiedenis in een lokale setting. In het geval van bovenstaand beeld wordt verwezen naar de aanslag op de Twin Towers en is de foto gemaakt op de Amerikaans Begraafplaats in Margraten.

De combinatie van de lokale omgeving met een iconische gebeurtenis die bij vele mensen nog latent in het geheugen aanwezig is prikkelt het bewustzijn dat de wereld niet ophoudt bij de grenzen van ons eigen leef-/woongebied: het proces van ontkoppelen naar (opnieuw) koppelen, van disconnected naar reconnected.

Maak jij Disconnected / Reconnected mogelijk?
Om Disconnected / Reconnected mogelijk te maken is er nog 9.000 euro nodig. Met dit bedrag kan de installatie worden gerealiseerd (bestaande uit 6 beeldborden en 1 infobord, elk 1,2 x 0,9 m, in metalen frames met fundament), kan de debatavond plaatsvinden en worden zowel de tegenprestaties als projectontwikkeling bekostigd.

Iedereen die het spannend vindt om dit werk te zien en het initiatief een warm hart toedraagt kan meehelpen om dit kunstproject te realiseren. Als tegenprestatie is het mogelijk een exclusieve foto op grootformaat te ontvangen van een (of meerdere) beeld(en) van de kunstinstallatie. Of volg live de ontwikkeling van het kunstproject tijdens de Sneak Peak. En vanaf 12 september geeft Jonathan persoonlijke toelichtingen bij de kunstinstallatie voor 5 of 10 personen.

Elke bijdrage, groot en klein, wordt zeer gewaardeerd. Help mee om samen het streefbedrag te bereiken en dit kunstproject mogelijk te maken!

Ga naar de campagnepagina van Voordekunst!


Jonathan Wanders
Jonathan Wanders (1982) is sinds 2012 actief als kunstenaar en ontwerper. Zijn kunstwerken bestaan voornamelijk uit grote landschapsprojecten en kleinere, persoonlijke objecten en installaties. De grote projecten hebben meestal een tijdelijk karakter en zijn gesitueerd in de openbare ruimte om een breed publiek te bereiken, te prikkelen en een open dialoog te stimuleren. Deze landschapsprojecten maken grote maatschappelijke thema's klein en persoonlijk, waarbij de kracht ligt in de eenvoud en subtiliteit. Lees meer

Dit project is een vervolg op vorige projecten van Jonathan zoals: Vluchtelingen (#1), Remembrance Road (#3) en Memorial Wall (#2).

 

Titel: Disconnected / Reconnected
Locatie installatie en debatavond: Zuid-Limburg (NL). Exacte locatie nog niet bekend. Openbaar toegankelijk
Proces: Januari 2019 t/m september 2020
Tijdelijk te beleven: 12 september t/m 11 november 2020
Initiatief: Jonathan Wanders
© Jonathan Wanders